Σε ελεύθερη μετάφραση από την Κωνσταντίνα Βουλγαρίδου

Αν υπάρχει μια ημέρα ή εβδομάδα, όπου νιώθετε ότι δεν αγαπάτε ή δεν απολαμβάνετε τον θηλασμό, σημαίνει ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να τον διακόψετε;

Αισθανόμουν εδώ και χρόνια ότι πολλές μητέρες διέκοπταν τον θηλασμό, επειδή πίστευαν ότι πρέπει να τον απολαμβάνουν 24 ώρες το 24ωρο.

Μερικές από τις μητέρες που θαύμαζα περισσότερο ήταν οι μητέρες που θήλαζαν ενώ δεν απολάμβαναν τον θηλασμό.

Αλλά το έκαναν γιατί ήξεραν πως είναι η πιο σωστή επιλογή για τα μωρά τους.

Είμαστε τόσο εθισμένοι στην ιδέα ότι θα πρέπει να κάνουμε μόνο ό,τι μας κάνει ευτυχισμένους ή να μας φέρνει άμεσα χαρά, που χάνουμε πολλά στην πορεία: υπερηφάνεια που τα καταφέραμε, χαρά για την εκπλήρωση μια δέσμευσης, το αίσθημα πληρότητας ότι προσεγγίσαμε τον στόχο μας.

Δεν νομίζω ότι αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι πιο εγωιστές σήμερα από ό,τι ήταν στο παρελθόν, απλά πιστεύω ότι έχουν διδαχθεί να έχουν διαφορετικές προσδοκίες σχετικά με το τι υποτίθεται ότι πρέπει να αισθάνονται και πώς να ανταποκριθούν σε αυτά τα συναισθήματα.

Ο θηλασμός είναι το απόλυτο δώρο που μια γυναίκα δίνει στο μωρό της – γιατί επιλέγει καθημερινά για το αν θα συνεχίσει ή θα σταματήσει.

Μην βλέπετε τον θηλασμό ως κάτι που θα απολαύσετε ή κάτι που θα σας αρέσει όλη την ώρα, αλλά ως δέσμευση ως προς την υγεία του παιδιού σας.

Υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω με τον θηλασμό και μερικές φορές θα το απολαμβάνετε πλήρως, και μερικές φορές θα δυσανασχετείτε – αλλά στο τέλος δεν θα μετανιώσετε ούτε μία μέρα που συνεχίζετε να θηλάζετε, ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε 100% χαρούμενη όλο το διάστημα που θηλάζετε.

Όταν είστε στα κάτω σας, να είστε σίγουρες ότι η χαρά που νιώσατε με αυτό τον τρόπο διατροφής στο παρελθόν, θα επανεμφανιστεί και θα νιώσετε καλά που την περιμένατε.

Glenda Dickerson, IBCLC.

Μετάφραση: Κων/να Βουλγαριδου

Πηγή

Αυτό το άρθρο έχει ένα σχόλιο

  1. Θεανώ

    Μεγάλη προσοχή! Εγώ πέρασα έντονη κατάσταση όπου σκεφτόμουν ακόμα και να σταματήσω τον θηλασμό στην πρώτη ωορρηξία!

Αφήστε μια απάντηση