Μια μητέρα σε ένα εμπορικό κέντρο, στέκεται όρθια και θηλάζει το παιδί της.

Κρατάει μια μικρή κάρτα που γράφει «Όταν ο θηλασμός γίνει αποδεκτός, αυτό που κάνω δεν θα το παρατηρεί κανείς».

Και δεν μπορεί κανείς να της πει να καλυφθεί ή να πάει στην τουαλέτα γιατί πρόκειται για μια φωτογραφία σε φυσικό μέγεθος, ειδικά σχεδιασμένη για να ευαισθητοποιήσει το κοινό στον δημόσιο θηλασμό.

10440959_858071640870670_1814311545195860060_n

Πρόκειται για μια καμπάνια του Συνδέσμου Θηλασμού του Νιαγάρα, στο Οντάριο του Καναδά, που προσπαθεί αυτό ακριβώς: να βοηθήσει στο να εξοικειωθεί η κοινωνία με τον φυσικό τρόπο σίτισης των παιδιών!

Το θέμα του δημόσιου θηλασμού είναι από αυτά που προκαλούν πολλές αντιδράσεις και συζητήσεις. Κάποιοι πιστεύουν ότι οι μητέρες θα πρέπει να καλύπτονται ή να πηγαίνουν στην τουαλέτα για να θηλάσουν, ή, ακόμα χειρότερα, να μην βγαίνουν καν από το σπίτι τους.

Άλλοι υπερασπίζονται το δικαίωμα των μωρών και των μητέρων στο θηλασμό, όπου κι αν βρίσκονται.

Όμως η νοοτροπία των ανθρώπων θα αλλάξει μόνο εάν περισσότερες γυναίκες θηλάζουν δημόσια και χωρίς φόβο τα μωρά τους, όπου κι αν βρίσκονται.

Αν και οι περισσότεροι συμφωνούν ότι ο θηλασμός έχει απαράμιλλα οφέλη για την υγεία των παιδιών και τον θεωρούν σημαντικό, ωστόσο αν δεν βλέπουμε γυναίκες να θηλάζουν, μάλλον κάποιες δεν θα αισθάνονται κι εκείνες άνετα να το κάνουν δημοσίως.

Αυτοί που λένε «Υποστηρίζω το θηλασμό, αλλά….» δεν τον υποστηρίζουν πραγματικά.

Βάζουν όρια και περιορισμούς στη μητέρα και την αναγκάζουν να βάλει την ανάγκη του παιδιού της και τη δική της στην άκρη, για την άνεση των υπολοίπων, οι οποίοι αν ενοχλούνται, μπορούν απλώς να κοιτάξουν αλλού.

Με τέτοιου είδους καμπάνιες οι θηλάζουσες μητέρες αισθάνονται ότι έχουν την υποστήριξη και την αποδοχή του κόσμου και εύχομαι να δούμε τέτοιες κινήσεις και στη χώρα μας σύντομα!

Όσο περισσότερο υποστηρίζουμε τις γυναίκες να θηλάσουν, τόσο το καλύτερο για ΟΛΟΥΣ.

Πηγή

Βίκυ Φαρδογιάννη – Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Αφήστε μια απάντηση