1-7 Νοεμβρίου γιορτάζεται στην Ελλάδα η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού!

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, όπως ορίστηκε από την Παγκόσμια Συμμαχία για την Προώθηση του Θηλασμού (WABA), είναι «Θηλασμός: επένδυση για μία ζωή» υποστηρίζοντας τη σημασία της αύξησης και διατήρησης της προστασίας, προώθησης και υποστήριξης του θηλασμού.

Δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και υποστήριξης θα γίνουν εκείνες τις μέρες αλλά και όλο τον Νοέμβριο, σε όλη την Ελλάδα! Αναζητήστε τες και συμμετάσχετε, γιατί ο Θηλασμός είναι επένδυση για μία ζωή!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1. Ημερίδα ενημέρωσης θηλασμού με ομιλίες και εργαστήρια και με την συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων, στον ΙΑΝΟ Αθήνας, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, στις 10:00. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της ημερίδας, εδώ.

2. Ταυτόχρονος πανελλαδικός δημόσιος θηλασμός από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στις 11:00, σε όλη την Ελλάδα. Βρείτε την πόλη σας εδώ.

3. Δημόσιος θηλασμός στην Καβάλα, από την Υποστηρικτική Ομάδα Μητρικού Θηλασμού Καβάλας, Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στο εμπορικό κέντρο Καβάλας, στις 11:00. Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

4. Η Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Σερρών
με την υποστήριξη του Συλλόγου “Σερραίες Μανούλες” διοργανώνουν την “Γιορτή Θηλασμού 2014” την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι στο υπαίθριο χώρο του Νouvel cafe, Π.Τσαλδάρη και Μεραρχίας ΚΑΙ

Ομιλία την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 στις 18.30 στο Εργατικό Κέντρο Σερρών
με θέμα “Θηλασμός: επένδυση για μια ζωή”. Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

5. Η ομάδα υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας Κοζάνης διοργανώνει ημερίδα – ομιλία με θέμα τον θηλασμό, την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, στις 17:300, στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

6. Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού στην Ελλάδα, η «Αλκυόνη: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού» που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, διευρύνει τη λειτουργία του Ιατρείου Θηλασμού που λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Παιδιού Καισαριανής κάθε Δευτέρα.

Στις 3, 4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2014 η Αλκυόνη διοργανώνει ατομικές συναντήσεις και ανοιχτά ενημερωτικά σεμινάρια κατά τη διάρκεια των οποίων εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας θα ενημερώνουν έγκυες και μητέρες που διαμένουν στην περιφέρεια Αττικής σχετικά με θέματα μητρικού θηλασμού. Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

7. Ημερίδα με θέμα “Μητρικός θηλασμός και μεταβολικό σύνδρομο” στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, 9:00-15:00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

8. Εκδήλωση των Μαιών της Μαιευτικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδος Μητρικού Θηλασμού, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, στις 6:00μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο Εκάβη. Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

9. Ημερίδα για τις νομικές πτυχές του μητρικού θηλασμού, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στην Θεσσαλονίκη. Η Ημερίδα με τίτλο “Μητρικός Θηλασμός”: πως προστατεύει και πως προστατεύεται” συνδιοργανώνεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο Δράσης για την Βρεφική Διατροφή. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

10. Η Β’ Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (Β’ ΜΕΝΝ) του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” διοργανώνει Συμπόσιο με θέμα: “Τράπεζα μητρικού Γάλακτος: Αποταμίευση υγείας”, στο Χωρέμειο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

11. Στο πλαίσιο του εορτασμού της εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Νέας Προποντίδας, η Εθελοντική Oμάδα “Χαλκιδική: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Και Μητρότητας” & το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέων Μουδανιών διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ώρα 17:30 μ.μ., στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέων Μουδανιών. Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

12. Η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Γ.Νοσοκομείου Καβάλας και ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά Ημερίδα για το Μητρικό θηλασμό, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, στις 9:00πμ. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

13. Η αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός και η ομάδα Θεσσαλονίκη: Εγκυμοσύνη-Τοκετός-Θηλασμός, οργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, στις 5:00μμ, στο βιβλιοπωλείο Ιανός – Θεσσαλονίκης, με την ομιλία της πιστοποιημένης συμβούλου και παιδιάτρου Θεοδώρας Μαρίας Μενούνου και με την επίδειξη ήπιων ασκήσεων για εγκύους και θηλάζουσες από τη δασκάλα yoga Βάγια Χάνου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

14. Hμερίδα για τον Θηλασμό “Κάθε σταγόνα, οφέλη για μια ζωή” διοργανώνουν οι οργανώσεις BabyFeat και Playgroup Hellas, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, 09:30-14:30, στο Playgroup Hellas Κύπρου 37B Αγία Παρασκευή. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

15. Σεμινάριο μητρικού θηλασμού στη Ρόδο, 8 – 9 Νοεμβρίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

16. Φθινοπωρινό Παζάρι του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος, La Leche League Greece. Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού διοργανώνει και φέτος, Φθινοπωρινό Παζάρι, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, 11π.μ.-4μ.μ., στον Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο “Κοκκινοσκουφίτσα» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Αφήστε μια απάντηση