Το 2009 παντρεύτηκα τον σύζυγό μου μετά από 3 χρόνια σχέσης. Θέλαμε και οι δυο ένα παιδάκι.

Μετά από λίγους μήνες, μιας και δεν κατάφερνα το επιθυμητό, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε έναν γυναικολόγο. Μας συνέστησε αρχικά να παρακολουθήσουμε για λίγο τον κύκλο μου λόγω του ότι δεν είχα σταθερή περίοδο. Στην αρχή της σχέσης μας είχα μια παλίνδρομη κύηση.

Σε μια επίσκεψη του ανέφερα πως είχα πιάσει κάτι πολύ μικρό στο στήθος μου. Χωρίς να ξέρω τον λόγο και αν και ήμουν μόνο 26 ετών, κάθε φορά που έμπαινα για μπάνιο, έκανα ψηλάφιση. Με έστειλε για υπέρηχο και μαστογραφία και εκεί ξεκίνησαν όλα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ!

Ακολούθησαν δυο χειρουργεία και το 2ο ήταν μαστεκτομή. Το δυσάρεστο ήταν ότι εξαπλωνόταν πολύ γρήγορα, το ευχάριστο ήταν ότι ήταν ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο in situ.

Aπ’ ότι μου είπαν αργότερα, αν δεν το καταλάβαινα εγκαίρως, θα είχα 4-5 μήνες ζωής.

Ο υπέροχος γυναικολόγος μου, ο οποίος ήταν και αυτός που με χειρούργησε, μου είπε χαρακτηριστικά πως το μελλοντικό μου παιδί μου έσωσε τη ζωή!! Σε μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη δεν θα μπορούσα να καταλάβω το πρόβλημα λόγω του πρηξίματος των μαστών και φυσικά με τις ορμόνες να χτυπούν κόκκινο ο καρκίνος θα εξαπλώνονταν ακόμη γρηγορότερα.

Μετά τη μαστεκτομή και την απόφαση ογκολόγου, δεν χρειάστηκαν χημειοθεραπείες ή κάτι άλλο. Η κόλασή μου τελείωνε εκεί. Ο γυναικολόγος μου μού συνέστησε απλά να μην μείνω έγκυος για ένα χρόνο. Μετά δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Την ημέρα που έκλεινα ένα χρόνο από την αφαίρεση στήθους, έμαθα πως είμαι έγκυος! Είχα μια υπέροχη εγκυμοσύνη και γέννησα ένα υγιέστατο αγοράκι! Το θαύμα της ζωής μου!

Θήλασα με ένα μαστό στο μωρό μου αποκλειστικά για 3 1/2 μήνες.

Σήμερα είναι ενός έτους και είναι ότι πολυτιμότερο έχω καταφέρει στη ζωή μου. Εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός να τον μεγαλώσω και να τον καμαρώνω γερό και ευτυχισμένο!

Η πρόληψη και η παρακολούθηση μπορούν να σώσουν πολλές πολλές γυναίκες. Ήμουν μόνο 26 ετών χωρίς κανένα οικογενειακό ιστορικό. 

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΛΙΚΙΑ!

Δημοσιεύτηκε στο www.eimaimama.gr

Aν θέλετε να μοιραστείτε τη δική  σας ιστορία θηλασμού μαζί μου και με τις άλλες μαμάδες, την περιμένω στο info@thilasmos.com

Αφήστε μια απάντηση