Η χαρά μου είναι απερίγραπτη!

Η εικόνα του θηλασμού πλημμύρισε σήμερα απ’ άκρη σ’ άκρη την Ελλάδα, αφού δεκάδες γυναίκες θήλασαν ταυτόχρονα, για 4η συνεχή χρονιά, στα πλαίσια της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού που γιορτάζεται κάθε χρόνο 1-7 Νοεμβρίου.

Νομίζω ότι το ρεκόρ το κατέγραψε και πάλι η Θεσσαλονίκη (διορθώστε με αν κάνω λάθος).

Το ηχηρό μήνυμα που θέλω να πιστεύω ότι δόθηκε μέσα απ’ αυτή τη δράση είναι ότι ο όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν, ότι ο δημόσιος θηλασμός δεν είναι ταμπού και ότι θέλουμε η Ελλάδα να γίνει μια χώρα φιλική προς τα βρέφη και το θηλασμό.

Οι γυναίκες έχουν την πρόθεση να θηλάσουν, αλλά εμποδίζονται από το περίγυρό τους με χίλιες δυο δικαιολογίες και η γενική απαίτηση είναι οι επαγγελματίες υγείας, τα νοσοκομεία και όλοι όσοι εμπλέκονται στην φροντίδα της εγκύου και της λεχωίδας, να είναι σωστά ενημερωμένοι και να την υποστηρίξουν σ’ αυτή την απόφαση.

Η δράση διοργανώθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού.  Κορίτσια, τα θερμά μου συγχαρητήρια γι’ αυτή τη διοργάνωση και με όλη μου την καρδιά εύχομαι κάποτε να μην χρειάζεται να διαδηλώνουμε για τα αυτονόητα, όπως είναι ο θηλασμός!

Βίντεο: http://www.livemedia.gr/video/56650#moment5375

 

 

Αφήστε μια απάντηση