Η Έλενα Καρκαζή, είναι ιδρύτρια και Υπεύθυνη του Ινστιτούτου Συστημικής Προσέγγισης και Οικογενειακής Θεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Είναι κλινική ψυχολόγος(Université Paris VΙΙΙ) με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Κλινική ψυχολογία και ψυχοπαθολογία (Paris VIII) και στις Παιδαγωγικές Επιστήμες.

Μετεκπαιδεύθηκε στο Παρίσι με τον Mony Elkaim στη Συστημική και Οικογενειακή Θεραπεία καθώς και στη Συστημική Προσέγγιση της Εποπτείας και της Εκπαίδευσης Ψυχοθεραπευτών. Εργάστηκε στο Παρίσι με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες στους φορείς. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάστηκε σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ήταν Υπεύθυνη της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.Σήμερα εργάζεται ως οικογενειακή θεραπεύτρια και παρέχει τις υπηρεσίες της ως πραγματογνώμονας στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για ζητήματα που άπτονται του Οικογενειακού Δικαίου.

Είναι επιστημονικά υπεύθυνη του 4ετούς εκπαιδευτικού προγράμματος (EFTA-TIC) στη Συστημική Προσέγγιση και Οικογενειακή Θεραπεία του Ινστιτούτου. Συνεργάζεται με τα τμήματα Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών του ΑΠΘ,του Παν/μιου Θεσσαλίας με εκπαιδευτικά Ινστιτούτα και κοινωφελείς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως εκπαιδεύτρια και επόπτρια.

Διοργανώνει κύκλους επιστημονικών συναντήσεων και ανταλλαγών με προσκεκλημένους συστημικούς οικογενειακούς θεραπευτές από τo εξωτερικό,με θεματικό άξονα “Συστημική Θεραπεία: θεωρίες και πράξεις”.

e-mail : elkarkazi@yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση