Η Amelia Boomker είναι μαμά τεσσάρων παιδιών, κι όμως έχει θρέψει χιλιάδες παιδιά, παρόλο που δυσκολεύτηκε να θηλάσει τα δικά της.

Η Boomker έθεσε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness δωρίζοντας περισσότερα από 127 γαλόνια (480 λίτρα) μητρικού γάλακτος στην Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος της Ιντιάνα στην Ινδιανάπολις, από το 2008 έως το 2013.

Αυτό το γάλα αντιστοιχεί σε 816 μεγάλα ποτήρια καφέ στα Starbucks ή 241 δίλιτρα μπουκάλια Coca Cola, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της τράπεζας, η οποία αποκάλεσε το κατόρθωμά της σπάνιο.

Η Boomker, η οποία κατοικεί στο Bolingbrook του Ιλινόις, λέει πως είναι περήφανη που κατάφερε να παράγει αρκετό γάλα για τα παιδιά της και να έχει αρκετό ακόμη για να μοιραστεί.

«Κάνουμε πλάκα πως υπήρχε κάποια τροφός στο οικογενειακό μας δέντρο», λέει η 36χρονη Boomker στο TODAY Moms.

«Εύχομαι να συνεχίσει να καταρρίπτεται το ρεκόρ γιατί ειλικρινά αυτό θα σήμαινε πως δωρίζεται ακόμη περισσότερο γάλα».

Η ίδια έχει ήδη –άτυπα- καταρρίψει το ρεκόρ μιας και είχε δωρίσει προηγουμένως 200 λίτρα γάλακτος σε μία άλλη τράπεζα γάλακτος, αλλά η δωρεά της αυτή δεν είχε καταγραφεί.

Παρά το άφθονο γάλα της, η Boomker δεν κατάφερε ποτέ να θηλάσει κανονικά τα τέσσερα παιδιά της.

Ο μεγαλύτερος γιος της Danny γεννήθηκε με ένα καρδιακό πρόβλημα εννέα χρόνια πριν και χρειαζόταν σωληνάκια για να τραφεί, και έτσι η ίδια περνούσε το χρόνο της στο θάλαμο θηλασμού του νοσοκομείου για να του παρέχει γάλα.

Ο Liam, 6 ετών, είχε υψηλή υπερώα και δεν μπορούσε να «πιάσει» το στήθος της.

Ο Ryan, 4 ετών, ποτέ του δεν κατάφερε να θηλάσει, ενώ ο Connor, ο οποίος είναι 18 μηνών, κατάφερε να θηλάσει για μερικές μονάχα εβδομάδες.

2D274905415890-family-portrait.blocks_desktop_medium

Η Boomker αντλούσε γάλα μετά από κάθε εγκυμοσύνη για να σιγουρευτεί πως τα αγόρια της θα μπορούσαν να τραφούν με το γάλα της και δώριζε όσο της περίσσευε.

Προγραμμάτισε έτσι τη ζωή της ώστε να αντλεί γάλα και αναφέρει πως  η συνέπεια στο πρόγραμμα αυτό, ήταν το κλειδί που έκανε το γάλα της να μην τελειώνει.

Οι ειδικοί έμειναν έκπληκτοι. Η Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος της Ιντιάνα εγκρίνει τις δωρεές περίπου 500 μητέρων κάθε χρόνο και μόλις 1% από αυτές μπορούν να επιτύχουν αυτό που κατάφερε η Boomker, αναφέρει η εκπρόσωπός τους Carissa Hawkins.

«Στόχος μας είναι οι μαμάδες μας να αντλούν φροντίζοντας την υγεία τους. Δεν τις παροτρύνουμε να αντλούν επιπλέον γάλα για να επιδιώξουν κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ», σημειώνει η Hawkins.

«Απλά η Amelia φαίνεται πως έχει έφεση στο να αντλεί γάλα… είναι εξωπραγματικό».

Η Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος της Ιντιάνα παρέχει παστεριωμένο ανθρώπινο γάλα από δωρητές με τη συνταγή γιατρού σε νοσοκομεία σε όλες τις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής, δίνοντας προτεραιότητα στα πρόωρα και στα άρρωστα νεογέννητα των μονάδων εντατικής θεραπείας νεογνών.

Το γάλα επεξεργάζεται και διατίθεται σύμφωνα με κατευθυντήριες γραμμές που έχουν οριστεί από την Ένωση Αποταμίευσης Ανθρώπινου Γάλακτος της Βόρειας Αμερικής.

Η συνολική δωρεά γάλακτος της Boomker αντιστοιχεί σε 4000 μπουκάλια, κάτι που βοηθά να σωθούν οι ζωές και να τραφούν χιλιάδες παιδιά, λέει η Hawkins.

Την ίδια στιγμή, η Boomker – η οποία είναι επαγγελματίας IT – αποδίδει τα εύσημα στην ευελιξία του εργοδότη της και στην κατανόηση που δείχνει στις συνεχείς δωρεές της.

Συνεχίζει να εργάζεται ακόμη και όταν αντλεί γάλα στο δωμάτιο θηλασμού, όπως λέει, και συνεχίζει να κατεβάζει γάλα για τον μικρότερό της γιο.

Οι προηγούμενες κάτοχοι του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness για τη δωρεά μητρικού γάλακτος ήταν η Karen Merhab από το Dallas του Τέξας, η οποία δώρισε περισσότερα από 420 λίτρα και η Alicia Richman από το Grandbury του Τέξας, η οποία δώρισε 329 λίτρα.

Πηγή 

Aν θέλετε να μοιραστείτε και
τη δική  σας ιστορία θηλασμού μαζί μου και με τις άλλες μαμάδες, την περιμένω στο info@thilasmos.com

Αφήστε μια απάντηση