Φτιάχνεται από εσάς, ειδικά για το μωρό σας…..

1. Πρωτόγαλα: Από την γέννηση έως την 3η – 5η μέρα. Περίπου 30ml πρωτογάλακτος είναι η παραγωγή μας κατά το πρώτο 24ωρο ζωής του μωρού. Χρώμα από διάφανο έως χρυσοκίτρινο. Το πρώτο εμβόλιο του μωρού. Συνεχής προστασία ακόμα κι αν το μωρό σας γεννήθηκε πρόωρα ή με κάποιο πρόβλημα υγείας. Υψηλή περιεκτικότητα σε λιποδιαλυτές βιταμίνες. Παράγεται σε μικρή ποσότητα. Προετοιμάζει το στομάχι του μωρού για την πέψη. Υψηλή περιεκτικότητα σε αναπτυξιακούς παράγοντες. Επιταχύνει την αποβολή του μηκωνίου.

2. Μεταβατικό γάλα: Από την 3η – 5η μέρα έως την 14η. Σταδιακά αυξάνεται έως τα 500ml την ημέρα. Το γάλα αυτό είναι πιο ανοιχτόχρωμο. Συνεχιζόμενη φυσική προστασία. Περιέχει πολύτιμα ένζυμα και ορμόνες. Αλλάζει σε σύσταση και ποσότητα, από θηλασμό σε θηλασμό. Όσο πιο συχνά θηλάζει το μωρό, τόσο πιο πολύ γάλα παράγουμε.

3. Ώριμο γάλα: από την 14η μέρα και μετά. Ποσότητα από 550ml έως 1150ml την ημέρα. Η περιεκτικότητα σε λίπος διαφέρει από θηλασμό σε θηλασμό. Καλύπτει όλες τις ανάγκες του μωρού σας για τους πρώτους έξη μήνες και τα οφέλη για την υγεία του συνεχίζονται για όλη του τη ζωή. Συνεχίζει να προσφέρει προστασία ακόμα και μετά την εισαγωγή στερεών τροφών. Κατά τη διάρκεια του απογαλακτισμού μοιάζει περισσότερο με το πρωτόγαλα, καθώς η ποσότητα μειώνεται. Όσο πιο πολύ καιρό θηλάζετε το μωρό σας, τόσο πιο μεγάλη η προστασία που του προσφέρετε.

…….. και έχει γεύση και μυρωδιά διαφορετική κάθε φορά!

 

Βίκυ Φαρδογιάννη – Πιστοποιημένη Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού IBCLC

Αφήστε μια απάντηση