BIRTH CHOICES FESTIVAL – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Η γιορτή για την ελευθερία στη γέννα»

Ο Σύλλογος «Εγκυμονώ-Γεννώ-Επιλέγω» – “Birth Choices στα πλαίσια των δράσεων του με στόχο την υποστήριξη και την ενημέρωση των μελλοντικών γονέων για τις επιλογές στον τοκετό, καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα θέματα της μητρότητας, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ πολλαπλών δραστηριοτήτων την Παρασκευή 31 Μαΐου  και Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 στο Block 33 (26ης Οκωβρίου 33-περιοχή Σφαγεία – Θεσσαλονίκη).

Στην Θεσσαλονίκη η ενημέρωση και η στήριξη των γονιών για το φυσικό τοκετό επείγει όλο και περισσότερο, αφού τον Ιούνιο του 2013 και ύστερα απο δυο μηνυτήριες αναφορές του Συλλόγου Μαιών/Μαιευτών Θεσσαλονίκης, 63 γονείς που επέλεξαν να γεννήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι απο το 2008 μέχρι το 2010, οδηγούνται στα δικαστήρια ως κατηγορούμενοι για «ρύπανση περιβάλλοντος» απ’τους πλακούντες. (http://diki79.blogspot.gr/–  http://www.grivas.info/http://forbirth.blogspot.gr/). Tο θέμα έχει κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις γι’ αυτό και  είναι σημαντικό να υπάρξει ενημέρωση του κοινού, αλλά και συμπαράσταση στους διωκόμενους γονείς.  Η επιλογή του φυσικού τοκετού στο σπίτι, στην Ελλάδα διώκεται, και οφείλουμε να δώσουμε ενα βροντερό ΠΑΡΟΝ υποστηρίζοντας τους συνανθρώπους μας, καθώς και κάθε ζευγάρι που θα επιλέξει μελλοντικά τον τοκετό στο σπίτι.

Το “Βirth Choices Festival” – “Η γιορτή για την ελευθερία στη γέννα”, θα περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως: συναυλίες, καλλιτεχνικά δρώμενα και θεατρικά. Ψυχαγωγικά προγράμματα και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, ομιλίες απο επαγγελματίες διαφόρων κλάδων για τα δικαιώματα και τις επιλογές των γυναικών στην γέννα, προβολές σχετικών ταινιών, εκθέσεις μικροπωλητών, κλήρωση δώρων και πολλά άλλα.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι με ελεύθερη συνεισφορά και τα έσοδα θα δοθούν στους κατηγορούμενους γονείς για να καλυφθεί ένα μέρος των εξόδων της εν λόγω δίκης, καθώς και για την ενίσχυση του συλλόγου.

Οι εκδηλώσεις θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της διεθνούς εβδομάδας Σεβασμού στην Γέννα που διοργανώνει ο ENCA HELLAS (http://www.encahellas.eu/). Η Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στην Γέννα, που πραγματοποιείται κάθε Μάιο, αποτελεί την ευκαιρία ν’ ακουστούν δυνατά φωνές απο ολόκληρο τον πλανήτη σε θέματα που αφορούν την προώθηση του φυσικού τοκετού και τη βελτίωση της προγεννητικής φροντίδας.
Λίγα λόγια για το σύλλογο…

Ο Σύλλογος ” Εγκυμονώ – Γεννώ – Επιλέγω ” (Birth Choices) δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2008 στην Θεσσαλονίκη, έχει κάνει μέχρι σήμερα ποικίλες και σημαντικές δράσεις πάντα με στόχο την υποστήριξη και προώθηση του φυσικού τοκετού και την κατάδειξη, από τη μια της συνεχώς αυξανόμενης εμπορευματοποίησης των μαιευτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα κι από την άλλη της έλλειψης ενημέρωσης για τις διαφορετικές δυνατότητες τοκετού που υπάρχουν. Μας ενδιαφέρει ν’ ανοίξουμε έναν διάλογο που θα φωτίσει την αμέλεια των ιδιωτικών κλινικών και των νοσοκομείων, και θα ενθαρρύνει τις γυναίκες ν’ απαιτούν μεθόδους τοκετού και μεταγεννητικής φροντίδας διαφορετικές από αυτές που παρέχονται τώρα.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

 

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

(οι πόρτες ανοίγουν στις 7 μ.μ.)

 

Συναυλίες με τους:

Ζακ Στεφάνου

StringLess

De Sade Exupery

Γιάννης Μήτσης

Σακατζής Δημήτρης (stand up comedy) special guest: Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Reggetiko proj ect

Full Circle Reggae-Stefanatty and Jammaroots sing with selector Rastayouth & Sistah Sofia

Balcan Cola

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

(οι πόρτες ανοίγουν στις 11 π.μ.)

Για μικρούς Και μεγάλους
11.00 π.μ ΗEHE-ART (πηλός για παιδιά) 11.00 π.μ Προβολές ταινιών :
Το μωρό μου φτάνει (90 λεπτά)Freedom for birth (58 λεπτά)(στο χώρο του καφέ)
11.00 π.μ Ντο-ρε-μι (απασχόληση παιδιών με θέμα το περιβάλλον) 11.00 π.μ Γιόγκα Ευ Ζειν (γιόγκα εγκύων & baby γιόγκα) απο Κατερίνα ΖάναΒρεφική κολύμβηση Ιχθείς
11.00 π.μ Χοκι το καλαμπόκι (παιχνίδια απο καλαμπόκι) 12.00  π.μ Aerial ακροβατικά – αυτοσχεδιασμόςΕυ ζειν (Ασημίνα Πολυχρονίου)
11.00 π.μ Το παραμικρό (δημιουργία και τύπωμα μοτίβο σε πάνινο σακουλάκι) 12.00 π.μ Πρώτες βοήθειες για παιδιά (Χριστίνα Ζιώγα)
11.00 π.μ Idea doors (κατασκευή κούκλας) 12.30 π.μ Ομιλίες από:Ελεάννα Ιωαννίδου (δικηγόρος), Μυρτω Γρίβα (παθολόγος), Πασχαλίνα Καμπουρίδου (μαία),  Μαρία Ανδρεουλάκη (βοηθός μητρότητας), Στελλα Στοϊκου (δικηγόρος), Σοφία Χατζηπαναγιώτου (δασκάλα γιόγκα)(στο χώρο του καφέ)
11.30π.μ. Μικρότοπος (μουσικοκινητικό παιχνίδι)
12.30 μ.μ  Τιμολέων Τιραμόλας & Μπουρμπουλήθρα (κλόουν) 15.00 μ.μ Πρώτες βοήθειες για παιδιά (Χριστίνα Ζιώγα)
15.00 μ.μ Θέατρο Σκιών Αρβανίτη – Καραγκίοζης 15.30 μ.μ Zumba για παιδιά (Πλούγαρλη Φιλιώ)Zumba (Μαρία, Νίτσα & Αλίκη Μαρζουκ)
16.00 μ.μ Κρουστόφωνο (νταούλια) 16.00 μ.μ Κρουστόφωνο (νταούλια)
17.30 μ.μ Ντουέντε (θεατρικό παιχνίδι για παιδάκια απο 4-11 χρ.) 16.45 μ.μ Flamengo ( Ευλ. Τσιρέλη, Ευτ. Κοτρωνιά, Φωτ. Παπαδακη & Ματ. Μακέστα)

18.00 μ.μ Τα Νευρόσπαστα (μαριονέτες του δρόμου) 18.30 μ.μ Γιόγκα εγκύων  – Tri Body Studio (Γιαννουλοπούλου Χριστίνα)

 

 

19.00 μ.μ Μαύρο θέατρο & Κρουστά –Π.Ε.Θ.Ε.Α.  Αργώ

19.00 μ.μ Μαύρο θέατρο & Κρουστά –Π.Ε.Θ.Ε.Α.  Αργώ

 

Ομιλίες διάρκειας 10-15 λεπτών με τους:

Ελεάννα Ιωαννίδου (δικηγόρος) με θέμα: «Το δικαίωμα στον κατ’ οίκον τοκετό»

Μυρτώ Γρίβα (ειδική παθολόγος) με θέμα: «Διώκομαι γιατί γέννησα στο σπίτι μου»

Πασχαλίνα Καμπουρίδου (μαία) με θέμα: «Οι επιλογές τοκετού των γυναικών στην Ελλάδα»

Μαρία Ανδρεουλάκη (βοηθός μητρότητας) με θέμα: «Το δίκτυο ενεργών πολιτών ENCA, 20 χρόνων δράσεις!»

Στέλλα Στοϊκου (δικηγόρος) με θέμα: «Ελληνική Νομοθεσία για την Προστασία του Μητρικού Θηλασμού»

Σοφία Χατζηπαναγιώτου (grand master yoga instructor) με θέμα: «Γυναίκα-Φύση, Μητέρα-Θεά»

                                                                                           Είσοδος ελεύθερης συνεισφοράς

                                              (για την οικονομική ενίσχυση των γονιών που διώκονται καθώς και του συλλόγου)

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  6984733687,  6979604360

 

This Post Has 2 Comments

  1. Στην Θεσσαλονίκη η ενημέρωση και η στήριξη των γονιών για το φυσικό τοκετό επείγει όλο και περισσότερο, αφού τον Ιούνιο του 2013 και ύστερα απο δυο μηνυτήριες αναφορές του Συλλόγου Μαιών/Μαιευτών Θεσσαλονίκης, 63 γονείς που επέλεξαν να γεννήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι απο το 2008 μέχρι το 2010, οδηγούνται στα δικαστήρια ως κατηγορούμενοι για την επιλογή τους αυτή. Περισσότερες πληροφορίες: ( http://diki79.blogspot.gr/http://www.grivas.info/http://forbirth.blogspot.gr/ ). Tο θέμα έχει κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις γι’ αυτό και είναι σημαντικό να υπάρξει ενημέρωση του κοινού, αλλά και συμπαράσταση στους διωκόμενους γονείς. Η επιλογή του φυσικού τοκετού στο σπίτι, στην Ελλάδα διώκεται, και οφείλουμε να δώσουμε ενα βροντερό ΠΑΡΟΝ υποστηρίζοντας τους συνανθρώπους μας, καθώς και κάθε ζευγάρι που θα επιλέξει μελλοντικά τον τοκετό στο σπίτι.

  2. Η Εκστρατεία για τις Επιλογές Τοκετού, στην Ελλάδα ξεκίνησε το Μάρτιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη. Στόχος μας είναι η υποστήριξη και προώθηση του φυσικού τοκετού και η κατάδειξη, από τη μια της συνεχώς αυξανόμενης εμπορευματοποίησης των μαιευτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και από την άλλη της έλλειψης ενημέρωσης για τις διαφορετικές δυνατότητες τοκετού που υπάρχουν. Μας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε ένα διάλογο που θα ρίξει φως στην αμέλεια των ιδιωτικών κλινικών και των νοσοκομείων, και θα δώσει στις γυναίκες τη δύναμη να απαιτούν μεθόδους τοκετού και μεταγεννητικής φροντίδας διαφορετικές από αυτές που παρέχονται τώρα.

Αφήστε μια απάντηση