Το νέο εξώφυλλο του γνωστού αμερικανικού ΤΙΜΕ προκαλεί.

Η φωτογραφία της γυναίκας που θηλάζει τον τρίχρονο γιο της, συνοδεύει άρθρο του περιοδικού σχετικά με το attachment parenting, μέθοδο την οποία πρώτος υποστήριξε ο Dr. Sears.

Η μέθοδος περιλαμβάνει τρία κύρια σημεία: παρατεταμένος θηλασμός, ύπνος μαζί με το παιδί και μεταφορά του παιδιού με sling επάνω μας.

Δεν κατάφερα να διαβάσω ολόκληρο το άρθρο, μιας και χρειάζεται συνδρομή στο περιοδικό, όμως η ίδια η μητέρα της φωτογραφίας μιλάει για τη φυσιολογικότητα του θηλασμού. 

Πιστεύει ότι τέτοιου είδους εικόνες λείπουν απ’ την κουλτούρα μας και ότι εάν τις βλέπουμε πιο συχνά θα αλλάξει και η νοοτροπία μας και η στάση μας απέναντι στις γυναίκες που θηλάζουν.

Σε πολλές γωνιές της Αμερικής ο δημόσιος θηλασμός είναι ταμπού και αποτελεί συχνό φαινόμενο γυναίκες να εκδιώκονται από δημόσιους χώρους όταν θηλάζουν τα παιδιά τους.

Ακόμα και το πιο δημοφιλές σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, έχει διαγράψει κι ακόμα διαγράφει λογαριασμούς χρηστών όταν αναρτούν φωτογραφίες θηλασμού.

Φυσικά και δεν μ’ ενοχλεί η φωτογραφία. Και συμφωνώ με την ευαισθητοποίηση στο θέμα του θηλασμού.

Όμως, όπως γίνεται κάθε φορά που ανακύπτει το θέμα, μετά την κυκλοφορία του περιοδικού έχει ξεκινήσει πολύ μεγάλη συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά.

Και το χειρότερο είναι ότι για άλλη μια φορά τίθεται θέμα σύγκρισης: “Are you mom enough?”, ή “Πόσο καλή μαμά είσαι;” τονίζει ο τίτλος του περιοδικού τη σύγκριση μεταξύ μαμάδων.

Πολύ πιασάρικο το θέμα, αφορμή για μεγάλη συζήτηση και ξεκατίνιασμα, αλλά εμένα μου φαίνεται απάνθρωπο να εκμεταλλεύται κανείς την ψυχολογία των μαμάδων για να πουλήσει.

Είτε πρόκειται για περιοδικό, είτε για εταιρία ξένου γάλακτος. Κακό μάρκετινγκ…

Η συνέντευξη της μαμάς-μοντέλου, εδώ

Βίκυ Φαρδογιάννη – Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Αφήστε μια απάντηση