«Μην ενοχλείτε! Ένας άνθρωπος γεννιέται…»

Δωρεάν και ανοιχτές εκδηλώσεις, υπηρεσίες, εργαστήρια, ομιλίες, ενημερωτικές συναντήσεις για την εγκυμοσύνη, τη λοχεία, το θηλασμό, για τη μητέρα, τον πατέρα, τα παιδιά, την οικογένεια.

Διοργανώνεται στην Ελλάδα από το Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas, μέλος του European Network of Childbirth Associations (ENCA).

Το Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas, μια ομάδα εθελοντών, ευαισθητοποιημένων πολιτών, φορέων και οργανισμών, συντονίζει για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος τον Μάιο μια σειρά από ανοιχτές εκδηλώσεις, δωρεάν υπηρεσίες, ενημερωτικές συναντήσεις, ομάδες για την υποστήριξη της εγκυμοσύνης, της λοχείας, της οικογένειας, εκπαιδευτικές συναντήσεις για την προώθηση του θηλασμού και πλήθος ακόμα δράσεων.

«Μην ενοχλείτε! Ένας άνθρωπος γεννιέται…» είναι το θέμα στη φετινή Διεθνή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα και η Ελλάδα συμμετέχει δυναμικά με την ενεργοποίηση πλήθους πολιτών, επαγγελματιών και φορέων, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Τρίπολη, στην Καστοριά, στην Πάτρα, στις Σέρρες, στην Ξάνθη, στην Κω, στα Χανιά, στην Παραμυθία και στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας, στη Νέα Αρτάκη, στην Εύβοια, το θέμα «σεβασμός στη γέννα» ανοίγει ξανά, η ενέργεια και η πληροφορία συντονίζονται με στόχο να ξαναβρεί η εγκυμοσύνη τη φυσική της δύναμη, να μην αντιμετωπίζεται ως «ιατρικό περιστατικό», επιβαρύνοντας (οργανικά, ψυχολογικά, οικονομικά) τις μητέρες και τα μωρά τους και τελικά, την ίδια την οικογένεια.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις δωρεάν εκδηλώσεις, ομιλίες, δράσεις και υπηρεσίες που προσφέρονται στη διάρκεια της Διεθνούς Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα στο:
http://www.encahellas.eu/files/ENCAHellasIWRC-Calendar-2013.pdf

Αναζητήστε, μεταξύ άλλων, στο αναλυτικό πρόγραμμα: 
– Δωρεάν μαιευτική φροντίδα και υπηρεσίες βοηθού μητρότητας κατ’ οίκον

– Επιστημονικές και ενημερωτικές συναντήσεις για την προγεννητική φροντίδα, για το θηλασμό, για τον φυσικό τοκετό, για τον τοκετό στο σπίτι, για το δικαίωμα επιλογής στη γέννα, για τον συναισθηματικό δεσμό μητέρας και παιδιού για τον ρόλο του πατέρα, για τις επιπτώσεις της καισαρικής, για την αξία του πόνου στη διάρκεια του τοκετού 

– Προβολές ταινιών με θέμα την εγκυμοσύνη, τη μητρότητα, το σεβασμό στη γέννα 

– Χειροτεχνίες, νανουρίσματα, εργαστήρια βρεφικού μασάζ, ρεφλεξολογίας για παιδιά, aqua yoga και yoga για την εγκυμοσύνη, για τη λοχεία αλλά και για παιδιά

– Σεμινάρια για την ανθοθεραπεία, την ομοιοπαθητική, τη ρεφλεξολογία, τη μέθοδο Gentle Bio-Energetics, κ.α.

– Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό, ομάδες για την ενδυνάμωση των νέων μητέρων και της οικογένειας

Ημερομηνίες και ώρες Διεξαγωγής:
Δευτέρα 20 έως Δευτέρα 27 Μαϊου 
2013

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Σχετικά με το ENCA: http://www.enca.info/
Σχετικά με τη Διεθνή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα και το ENCA Hellas:http://www.encahellas.eu/
Επικοινωνία: encahellas@gmail.com –
Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε:
Μαρία Ανδρεουλάκη, maria.andreoulaki@gmail.com
Λαμπρινή Σταμάτη, lambrini7@gmail.com, κιν. 6997-715382

Αφήστε μια απάντηση