Να θηλάσουν τα μωρά τους εντός της Καπέλα Σιστίνα, στο Βατικανό, προέτρεψε ο Πάπας Φραγκίσκος τις μητέρες, προτού βαφτίσει το μωρό ενός ζευγαριού που παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στα πλαίσια της ετήσιας τελετής.

Ο Πάπας Φραγκίσκος βάφτισε συνολικά 32 μωρά στο διάσημο παρεκκλήσι και απευθυνόμενος προς τις μητέρες τις προέτρεψε να μην ντρέπονται να θηλάσουν τα πεινασμένα τους παιδιά.

«Σήμερα θα ψάλει η χορωδία, αλλά η πιο όμορφη χορωδία από όλες, είναι τα βρέφη που κάνουν θόρυβο. Κάποια θα κλάψουν γιατί νιώθουν άβολα ή γιατί πεινάνε. Αν πεινάνε, εσείς μητέρες, να τα ταϊσετε, χωρίς να το σκεφτείτε δεύτερη φορά. Γιατί είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι εδώ» είπε κατά την ομιλία του ο Πάπας.

Μεταξύ των μωρών που βάφτισε ο Ποντίφικας ήταν και αυτό ενός ζευγαριού που παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο, τελετή που η Καθολική Εκκλησία δεν αναγνωρίζει και αποτελεί πρωτοφανή κίνηση.

Αλλά όπως έχει δηλώσει ο Πάπας, που έχει εκπλήξει πολλάκις το ποίμνιο ξεφεύγοντας από τους κανόνες και το εθιμοτυπικό, η Εκκλησία δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει αυτά τα παιδιά, σαν πιστούς «β’ κατηγορίας».

Πηγή: http://gr.news.yahoo.com

Αφήστε μια απάντηση