Οι νέες μητέρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το θηλασμό, σύντομα θα έχουν στη διάθεσή τους την τελευταία λέξη της τεχνολογίας προκειμένου να έχουν την βοήθεια που χρειάζονται, από ειδικούς, οποιαδήποτε ώρα της μέρας. 

Η εταιρία Small World πρόκειται να συνεργαστεί με συμβούλους του Συνδέσμου Θηλασμού της Αυστραλίας (Australian Breastfeedign Association – ΑΒΑ) οι οποίες θα δοκιμάσουν τα «γυαλιά της Google».

Μέσω των ειδικών γυαλιών οι σύμβουλοι θηλασμού του Συνδέσμου θα μπορούν να «βλέπουν» μέσα από τα μάτια της μητέρας, ενώ εκείνη θηλάζει στο σπίτι της.  

Η εταιρία αναζητά 10 γυναίκες οι οποίες αναμένεται να γεννήσουν τον Φεβρουάριο και που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τα τελευταίας τεχνολογίας γυαλιά για 6-8 εβδομάδες και να έχουν συμβουλές για οποιοδήποτε πρόβλημα θηλασμού αντιμετωπίσουν.

Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων, οι συμμετέχουσες θα μπορούν επίσης να εκπαιδεύονται ως προς τις βασικές αρχές του θηλασμού.  

Εάν χρειαστούν βοήθεια, θα μπορούν να κάνουν μία βιντεοκλήση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας σε μια από τις συμβούλους του Συνδέσμου, η οποία θα έχει την δυνατότητα να δει, μέσω των γυαλιών της Google, σε πραγματικό χρόνο, το θηλασμό του μωρού.  

Η Nicole Bridges, του Συνδέσμου θηλασμού της Αυστραλίας, λέει ότι ο Σύνδεσμος αποφάσισε να συμμετέχει στην έρευνα γιατί πιστεύει ότι μέσω της τεχνολογίας μπορούν να ξεπεραστούν πολλά από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, οι οποίες αλλιώς μπορεί να μην έχουν την κατάλληλη βοήθεια όταν την χρειάζονται.

Λέει ακόμα ότι ενώ οι περισσότερες γυναίκες ξεκινούν να θηλάζουν αμέσως μετά τον τοκετό, πολλές αποφασίζουν να σταματήσουν μετά από 6-12 εβδομάδες λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες φεύγουν από την κλινική χωρίς καμία ενημέρωση ως προς το πώς να προλάβουν τα προβλήματα και πώς να τα ξεπεράσουν.  

Η Bridges λέει ακόμα ότι ενώ οι περισσότερες γυναίκες έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη και ενώ μπορούν να τηλεφωνήσουν στον ΑΒΑ για συμβουλές, σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν την κατάλληλη βοήθεια την κατάλληλη στιγμή από κάποιον που μπορεί πραγματικά να δει τι συμβαίνει.

«Τα περισσότερα προβλήματα θηλασμού μπορούν να λυθούν μέσω του τηλεφώνου, αλλά για πολλές γυναίκες είναι πραγματικά απαραίτητο να τις δει κάποιος από κοντά».  

Το κάθε ζευγάρι γυαλιών ζυγίζει περίπου 50γρ., έχει μνήμη 16 gigabytes, τεχνολογία bluetooth και ασύρματη δικτύωση.

Με την ενσωματωμένη κάμερα των 5 megapixel είναι δυνατή η λήψη φωτογραφιών και βίντεο.  

Μια νέα μητέρα, η Sheila French, που δοκίμασε ήδη τα γυαλιά με το τριών εβδομάδων μωρό της, πιστεύει ότι αυτή η νέα τεχνολογία έχει μέλλον.

«Για κάποιες γυναίκες, ειδικά γι’ αυτές που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε περιοχές που δεν υπάρχει κάποια υποστηρικτική ομάδα θηλασμού, αυτός μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να έχουν πρόσβαση σε συμβουλές θηλασμού».  

Πηγή

Μετάφραση: Βίκυ Φαρδογιάννη – Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

 

Αφήστε μια απάντηση