Παρόλο που ο δημόσιος θηλασμός φαίνεται να αποδοκιμάζεται από τους Ιταλούς, ο Πάπας Φραγκίσκος δείχνει να σπάει την παράδοση και τον ενθαρρύνει.

Όταν ο Πάπας συνάντησε μια νεαρή μητέρα με το πεινασμένο μωρό της, το οποίο έκλαιγε στην αγκαλιά της, την παρότρυνε να το ταΐσει επιτόπου.

«Ντρεπόταν και δεν ήθελε να θηλάσει δημόσια, ενώ περνούσε ο Πάπας από μπροστά της», αναφέρει ο ίδιος ο Πάπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa.

«Θέλω να πω το ίδιο σε όλο τον κόσμο: να δίνετε στους ανθρώπους να τρώνε! Η μητέρα εκείνη είχε γάλα για να δώσει στο παιδί της: έχουμε αρκετό φαγητό στον κόσμο για να φάνε όλοι».

Παρόλο που σε μια αντίστοιχη στιγμή θα σκεφτόταν κανείς να αποτραβηχτεί από το πλήθος για να θηλάσει, ο Πάπας δεν βρίσκει τίποτα το ντροπιαστικό στο θηλασμό ενός παιδιού.

«Υπάρχουν τόσα πολλά παιδιά που κλαίνε επειδή πεινάνε», σημειώνει. «Δώσε του κάτι να φάει!», είπα».

Δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση, καθώς αυτή δεν ήταν και η μοναδική φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος δεν φαίνεται να ενοχλείται από την ιδέα του θηλασμού.

Ο Πάπας έχει φωτογραφηθεί να φιλά τα ποδαράκια ενός βρέφους όσο μία άλλη μητέρα θηλάζει το μωρό της δίπλα του.

Παρόλο που δεν μπορεί να αποκαλέσει κάποιος τον Πάπα υπέρμαχο του θηλασμού μονάχα από αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν δύο πιθανοί λόγοι γιατί τον αποδέχεται.

Ο πρώτος είναι πως μεγάλωσε στην Αργεντινή όπου ο δημόσιος θηλασμός είναι συνηθισμένος.

Ο δεύτερος είναι πως ο Πάπας τιμά αυστηρά τις παραδόσεις.

Ο David Gibson, ανταποκριτής θρησκευτικών νέων, επισημαίνει: «το στήθος της Παρθένου, η Παρθένος η γαλακτοτροφούσα, αποτελούσε βασικό σύμβολο της αγάπης του Θεού για την ανθρωπότητα».

 

Πηγή:  http://www.eimaimama.gr/2013/12/o-papas-fragkiskos-uper-tou-dimosiou-thilasmou.html

 

Αφήστε μια απάντηση