Μια ειδική θέση για τις θηλάζουσες μητέρες προστέθηκε σε ένα λεωφορείο της γραμμής Νο 906 της πόλης Zhengzhou στην Κίνα και αναμένεται να προστεθούν περισσότερες και σε άλλα λεωφορεία και δρομολόγια.

Η ειδική θέση θηλασμού διαθέτει κουρτίνα την οποία η μητέρα μπορεί να τραβήξει για να θηλάσει διακριτικά.

«Σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε αυτή την ειδική θέση θηλασμού, αναλογιζόμενοι τις μητέρες που ντρέπονται να θηλάσουν τα μωρά τους μέσα σε ένα λεωφορείο. Η πρόταση έγινε από έναν από τους οδηγούς μας», είπε ο Yang Chaoqun, διευθυντής επικοινωνίας μίας από τις εταιρίες λεωφορείων της Zhengzhou.

Ο κος Yang πρόσθεσε ότι υπάρχουν άλλες έξη εταιρίες λεωφορείων και όλες μαζί διαθέτουν περισσότερα από 6.000 λεωφορεία. Η εταιρία στην οποία εργάζεται ο ίδιος διαθέτει περίπου 1.000 λεωφορεία.

«Θέλουμε να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα πιλοτικά από τη γραμμή Νο 906 και να δούμε την ανταπόκριση του κόσμου. Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε αυτό το πρόγραμμα σε περισσότερα λεωφορεία”.

Το λεωφορείο της γραμμής Νο 906 κάνει 36 στάσεις και χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να ολοκληρώσει την διαδρομή του. Ωστόσο, δεδομένου ότι το λεωφορείο περνάει από το κέντρο της πόλης, όπου συχνά υπάρχει μποτιλιάρισμα, μπορεί να χρειαστούν και 5 ώρες.

Ο Cheng Yanhong, ο οδηγός που είχε αρχικά την ιδέα, είπε ότι η ιδέα του γεννήθηκε όταν είδε μια μητέρα που κρατούσε ένα μωρό 4-5 μηνών και το παιδί έκλαιγε γοερά, αλλά η μητέρα φαινόταν πολύ συνεσταλμένη για να μπορέσει να θηλάσει το παιδί μέσα στο λεωφορείο.

Η Gao Xin, 30 ετών, μητέρα ενός μωρού 4 μηνών είπε: «Νομίζω ότι είναι απαραίτητο, καθώς μητέρες σαν εμένα πολύ συχνά ντρέπονται να θηλάσουν τα παιδιά τους δημοσίως, ακόμα κι όταν το παιδί τους είναι πολύ πεινασμένο. Η κουρτίνα μπορεί να λύσει το πρόβλημα».

Η Jiang Yongping, ερευνήτρια του ινστιτούτου γυναικείων σπουδών της Κίνας, επαίνεσε την εταιρία για την ιδέα της και πρόσθεσε ότι παράλληλα ενθαρρύνει το θηλασμό.

Πηγή: http://usa.chinadaily.com.cn/china/2013-08/15/content_16894707.htm

Μετάφραση: Βίκυ Φαρδογιάννη – Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Αφήστε μια απάντηση