Image by Freepik

Εάν θήλαζαν οι άντρες αντί για τις γυναίκες, θα υπήρχε δωμάτιο θηλασμού ή/και αντλήσεων σε κάθε όροφο, κάθε κτιρίου, με home cinema συντονισμένο σε αθλητικά κανάλια, αναπαυτικούς καναπέδες και άφθονα δωρεάν φαγητά και ποτά.

Θα υπήρχαν βοηθοί για να πλένουν και να αποστειρώνουν τις αντλίες.

Οι εταιρίες θα διέθεταν πολλές νοσοκομειακού τύπου αντλίες θηλασμού, τις οποίες θα προσέφεραν δωρεάν στους εργαζομένους τους.

Η άδεια πατρότητας θα ήταν τουλάχιστον 6 μήνες και θα επιτρεπόταν να πάρουν μαζί τους τα μωρά στη δουλειά και να τα φορούν σε μάρσιπους καθώς δουλεύουν.

Και θα υπήρχε ολόκληρο προσωπικό ειδικά για τη φροντίδα των μωρών σε περίπτωση που κάποιος θα χρειαζόταν ένα διάλλειμα.

Οι άντρες θα μπορούσαν να θηλάζουν σε σημαντικά συμβούλια και φυσικά όλοι θα θήλαζαν δημοσίως και με μεγάλη υπερηφάνεια.

Εάν θήλαζαν οι άντρες όλα τα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα θα είχαν ειδικούς χώρους για θηλασμό ή/και άντληση γάλακτος.

Θα δημιουργούνταν όλων των ειδών οι συσκευές για να διευκολύνουν το θηλασμό εκτός σπιτιού, οι νοσοκομειακές αντλίες θα αντικαθιστούνταν από πολύ πιο αποτελεσματικές συσκευές που θα χρειάζονταν δύο λεπτά για να αδειάσουν το στήθος.

Εάν θήλαζαν οι άντρες, δεν θα περίμενε κανείς από αυτούς να σηκώσουν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για άλλου είδους δουλειές όπως το μαγείρεμα, το καθάρισμα ή το άλλαγμα του μωρού, γιατί θα αναγνώριζαν όλοι ότι κάνουν μια τόσο σπουδαία δουλειά, να μεγαλώνουν ένα μωρό, και ότι θα έπρεπε να κρατήσουν την ενέργειά τους για το μωρό αυτό.

Θα τους πήγαιναν όλοι φαγητά και νερό και θα τους έβαζαν χαλαρωτική μουσική για να ακούν καθώς θα θήλαζαν.

Εάν θήλαζαν οι άντρες, θα υπήρχε ημέρα αργίας αφιερωμένη στο θηλασμό, όπου όλοι θα έμεναν στο σπίτι με τις οικογένειές τους για να γιορτάσουν αυτή την προσφορά τους στην κοινωνία.

Και η ικανότητα των αντρών να θηλάζουν θα χρησιμοποιούνταν σαν μια ακόμα απόδειξη της υπεροχής τους.

Και αν θήλαζαν οι άντρες, δεν θα υπήρχαν πόλεμοι.

Όλη η ωκυτοκίνη που θα τους πλημμύριζε καθώς θα θήλαζαν, θα τους ηρεμούσε και επιπλέον θα ήταν τόσο απασχολημένοι με το μωρό που δεν θα προλάβαιναν να κάνουν επιθετικά σχέδια προς άλλους.

Αλλά οι άντρες δεν θηλάζουν.

Οι γυναίκες θηλάζουν.

Και οι γυναίκες θα πρέπει να υποστηρίζονται και να βοηθιούνται με κάθε τρόπο γι’ αυτή την προσφορά τους στην κοινωνία.

της Vanessa Loder

Μετάφραση: Βίκυ Φαρδογιάννη – Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση